23 Kasım 2010 Salı

Tanıtım Günleri

27 Kasım, 4 ve 11 Aralık 2010 Cumartesi günleri 10:00-16:00 saatleri arasında, İstanbul Moda Akademisi’nde (İMA) düzenlenecek olan tanıtım günlerinde, London College of Fashion işbirliği ile Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan eğitim programları tanıtılacak. Katılımcılar, moda alanında kendilerini parlak bir kariyere taşıyacak eğitim programları hakkında sorularına cevap bulmanın yanısıra, İMA’nın eğitim ortamını görme ve İMA ve LCF eğitmenleri ile birebir görüşme fırsatı bulacaklar.

İMA’da tanıtılacak programlar;
Moda Tasarımı (Lisansüstü Sertifika Programı)
Moda Tasarımı ve Teknolojisi (Lisans Programı)
Moda Portfolyosu
Moda Editörlüğü,
Moda Yönetimi,
Moda Çizim Teknikleri,
Moda Fotoğrafçılığı,
Photoshop ve Illustrator,
Perakende Yönetimi,
Styling,
Yaratıcı Kalıp Teknikleri programları olacak.
İMA ve LCF işbirliği ile İMA’da
“Moda Tasarımı Yüksek Lisans Programı” açılıyor!
Moda Tasarımı ve benzeri konularda eğitim almış ve modadaki kariyerini zirveye taşımak isteyen öğrenciler için kurgulanan “Moda Tasarımı Yüksek Lisans Programı”, moda teknolojisi süreçlerini yenilikçi bir yaklaşımla yorumlayan , estetik anlayışlarını kendi tasarımcı kişiliklerini benimseyerek aktarabilen, moda endüstrisini global anlamda anlayabilen ve kişisel yaratıcılığı bu anlayış ile birleştirebilen kişiler yetiştirmeyi hedefliyor. Bu program ile öğrenciler bağımsız olarak proje geliştirme ve yönlendirme, disiplinler arası ilişkileri inceleyererek tasarım alanındaki uygulamaları görebilme, bunları kendi proje konularına uygulayabilme imkanına sahip olacak.
Program süresince öğrenciler araştırma yöntemleri, görsel araştırma ve geliştirme teknikleri, tasarım ve yeni teknolojilerle tasarım geliştirme, koleksiyon yaratma ve planlama, moda pazarlaması ve endüstrisi, girişimcilik ve kendi markasını yaratma konularında teorik ve uygulamalı dersler, sektörden konuşmacıların katıldığı seminerler ve studyo çalışmaları, kritikler, birebir görüşmeler ile desteklenen bir eğitim içeriğine sahip olacaklar. Program kendi tasarım briefleri ile hazırlanmış ve kendileri tarafından geliştirilmiş bir konsepte bağlı olarak ortaya çıkmış bir final projesi ile son bulacak.
Uygulamalı yönüyle öne çıkan ve iş temelli olarak kurgulanan eğitim, uluslararası işbirlikleri ile iş ve staj imkanı da sunuyor.
“Moda Editörlüğü”, “Styling”, “Yaratıcı Kalıp Teknikleri”
“Moda Tasarımı Yüksek Lisans Programı”nın yanısıra ilk kez açılacak “Moda Editörlüğü”, “Styling”, “Yaratıcı Kalıp Teknikleri” eğitimleri de IMA’nın yeni müjdeleri arasında!
Moda tarihi ve medya kültürü, editörlük, moda pazarlaması, styling, moda yazarlığı konularını ve projeleri kapsayacak olan “Moda Editörlüğü” eğitimi medyanın moda üzerindeki etkisi, moda ve tasarım tarihinden editöryel planlama, moda reklamcılığı ve yaratıcı yazarlığa uzanan oldukça geniş bir çerçevede kurgulanıyor.
“Styling” eğitiminde öğrenciler editörel styling, reklam styling’i, kişisel styling, renk teorisi, imaj kompozisyonu içeriğinin yanısıra moda tarihi ve medya genel kültürü, moda fotoğrafçılığı eğitimi de alarak styling projeleri geliştirecekler.
“Yaratıcı Kalıp Teknikleri” eğitiminde ise öğrenciler 3 boyutlu olarak kalıp çıkarabilme yeteneklerini geliştirebilecek ve bunun yanısıra modern ve trendlere uygun stiller yaratma ve uygulama şansına sahip olacaklar. Katılımcının yaratıcı olarak drapaj tekniklerini tasarlamak veya tasarımları konseptlere göre geliştirebilmesini pratik etmesini amaçlayan eğitimle öğrenciler 3 boyutun 2 boyuta taransformasyonunun önemini anlama şansına sahip olacaktır.

Hiç yorum yok: