7 Ocak 2011 Cuma

Welcome to Real World

Herkez Vogue Fransız'ın Aralık sayısını konuşmakta şu sıralar... Kimileri Tom Ford'un yaptığı bu çekime fedofiliye destek diyor rezalet diyor.. Oysa ben başka bir açıdan bakmanızı isteyecegim sizden, ama önce çekimlerden bir kaç kare gösteriyim sizlere


Everbody argue about the December issue of French Vogue. These photoshoots belongs to Tom Ford. I can heard a lot of things,posts and news about this shoots (sth like it's a pedophilia...etc )
Firstly I will show you photos from this issue.








Önce kendi kendime dedimki hangi çocuk annesinin kıyafetlerini giyip kendi kendine makyajlar yapmıyor ki.. Ama fotografları inceledigimde daha can alıcı bi nokta yakaladım.. Bu çocuklar hayatın gerçektende ta kendisiydi.. Nasıl mı demeyin, bunu yadırgayan yüzlerce kişi aslında bunlar gibi birçok çocugu benimsemiş durumda...


Firstly I think every child wear mummy's clothes,try her jewelleries, use her make-up kits.But later I think there is more than a big matter in this photos. These children had just expressed the hard reality of the world. Don't say can they be real...


İlk örnegim Suri
My First example Suri
Büyümüşte küçülmüş isminde bir film olsa ordan bir kare olaiblir bu fotograf, ama bir okadar da gerçek!


İkinci Örneğim Miley
My second ex. Miley
Zaten herkezin dilinde yaşı ve davranışları arasındaki orantısızlık...


3.örnegim ise bence en vurucusu:
My 3.rd ex. and for me its the most toucy one


Tavi Gevinson


"Heey ona laf söylemee", dediğinizi duyar gibiyim, ama ne kadar şirin ne kadar cool ne kadar trendy'de olsa asla yaşının insanı değil Tavi.


Of course you can say "ooo.. Don't say anything to her! she is so cute" but unfourtanetly she can be so cute, so cool and so trendy but her style isn't suitable for her age












Bu olaya benim yorumum bu daha fazlada birşey demiyecegim isteyen istedigini demekte serbest..
These are all my comment about these issue, everybody has their own opinion...

2D to 3D

Düz bir zeminde boylu boyunca uzanan adeta origami parçalarını andıran bu cisimler (ne diyecegimi bilemedim:)) aslında birer kıyafet.
This flat patterns are actually garment:) With a gentle tug it turns into a 3D Form garment.




. Evet evet şöyle tutup bi ucundan kaldırdıgımızda hemen bir forma giren bu tasarımlar Issey Miyake'nin 132 5.adlı son koleksiyonundan.
These designs belong to Issey Miyake's new collection 132.5.




Avantgarde moda deyince akla gelen ilk isimlerden olan , ve bu aralar aşağı yukarı 70 yaşında oldugunu tahmin ettiğim Issey Miyake doğduğu Japonyanın o görsel zenginliğinden, kültüründen hala beslenmekte.
When we say avantgarde fashion Issey Miyake is the first person that comes to our mind. He is 70 years old but still doesn't lost his country's (Japan) inspirational visual richness and culture.



6 Ocak 2011 Perşembe

Sephora Face

Bugün Sephora'nın önünden geçerken ne zamandır aklımın bir köşesinde olan bi ürünü bakmak için dalıverdim içeriye. Sephora'nın kendi markasının makyaj temizleyicisi hakkında birşeyler okumuştum nette, Hacer'de de okuyunca tamam dedim, kendim bizzat denemenin zamanı geldi diye düşündüm.
Ben öyle çok ağır makyaj yapmam (gibi gözükür aslında:)) . Hafif görünür yüzümdeki makyaj ama yok bazdır, fondetendir pudradır ilk kattır gölgelemedir derken bi ton şey sürmüş olurum gözüme. Daha önce garnier ve nivea göz ve dudak temizleyicisini kullandım ama ikisinden de memnun kalamadım açıkçası. Hatta nivea bitmedi hala mevcut durmakta, temizliyormuş gibi duruyor ama sabah kalktıgımda gözlerimin aktıgını görüyordum, kalıntılar kalıyordu yani maalesef. 


Neyse konumuza geri dönelim tek gözümde size göstermek için denedim Sephore eye make up remover'ı. 


Today while I was passing through Sephore I entered suddenly inside. I read some reviews about this remover (look Hacer's site). Actually when you look at my face it doesn't look so made-up.But I use many products for my base foundation, powder,bases, shadow powder... etc.
I try this product for you. You can see the result below




 Bakın tek gözden çıkan kalıntılar ne kadar da pis gözüküyor. :)




Kurbağa ben:)
Me as a frog:)

Bu arada bu aralar gidenler bulamayabilir temizleyici, yenileniyormuş ürünler, 15inden sonra giderseniz iyi olurr:)

4 Ocak 2011 Salı

Kerem Gibi

Arkadaşlar geçenlerde indirim haberi verdim bu seferde bir gösteri haberi veriyorum:)

17 OCAK 2011 SAAT 20.30
EÜ.KONAK AKM. 

"KEREM GİBİ: Nâzım Hikmet’le 35 Yıl" baştan sona belgesel bir film
eşliğinde oynanıyor. Nâzım Hikmet’in hayat hikayesi, fotoğrafları ve
film görüntüleriyle sahneye taşınıyor. Selanik’ten Moskova’ya uzanan
yaşamı ve memleket özlemi Nâzım’ın kendi dizeleriyle
Genco Erkal tarafından tiyatro seyircisine aktarılıyor.Ve tabiki Fazıl Say'ın o müthiş müziğiyle...

Daha önce Aspendos antik tiyatrosun da bir gösteri sergileyen bu muhteşem ekip, bu sefer bize daha yakın... Ben kaçırmayı düşünmüyorum şahsen:)
Aspendostaki gösteriden bir video ile başbaşa bırakayım sizi:)

Mimic Bags

Hepiniz Fuldenin çantalarını çok sevdiniz, bu yüzden ona özel bi post yapma sözü vermiştim, şimdi moda kumpanyasında satışa sundugu tüm modellerin fotograflarını koyuyorum:)


I know you all fall in love with Fulden's felt bags. I think, I have to put all of the designs and she said "I can do customize mimic bags if they want more."




Çantaların bazılarının iç detayları da var:)


Çok şirin bi bulut değil mii:))



İletişim Adresi/mail: fuldengizempamukcu@hotmail.com

Minik hediyelik düşünürseniz ise çok cici anahtarlıklar da var.
Aynı Zamanda fuldenle konuştum isterseniz size özel ifadeli çantalarda çalışabileceği haberini verdi.. Bence gecikmeden bu çantalardan bitane hatta bikaçtane edinin:))


You can also thing smaller present for your friends too.


2 Ocak 2011 Pazar

2 Ocak indirimi:)

2 Ocakta indirim var dediler ama galiba herşeyi beleşe verdiler diye düşündüm Forum Bornovadan çıkarken, o kadar kalabalıktı ki heryer:)


Malum yılbaşını daha yeni atlattıkk, kapitalist sistemin :p üzerimizde yarattığı alışveriş yapma baskısından dolayı pek çoğumuz yeni yıldan önce bool boll alışveriş yaptık, sözde indirimlere kandık, eşe dosta hediye aldık.
Bendeniz alışveriş yapmadan taa bugüne kadar usulca bekledi, ama itiraf ediyorum nefsim büyük bi sınav verdi:)


Zara ve aynı marka grubunda  Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bear, Oysho, Stradivarius indirime girdi. E onlar indirimi girerken diger markalar bundan geri kalırmı , anlıyacagınız ortalık indirim kaynıyor. Yetişen alıyoor...


Bendenizin yılsonu ganimetlerini aşağıda görebilirsiniz efendim, içeriği ilerleyen günlerdeki postlarda olucak tabi:)






Zara Home kasa kuyruğu
Ala ala ne varki içeride dedim bukadar kalabalıgı görünce beklediğim gibide çıktı, ya hiç bişey kalmamıştı ya da bunca para Zara ismine veriliyor diye düşündüm. Elim kolum boş şaşkınlıkla çıktım..


There is a lot of people in Zara Home I really curios and enter. But I can't find anything. 

Pull and bear'da ki indirim ise bayanlardan çok erkeklere yönelikti bence, özellikle mont-palto gruplarında indirim tüm ürünleri kapsıyordu.


In Pull&Bear I really like the sales in men side, All coats were in sale.

Massimo Dutti
Tam anlamıyla savaş alanı gibiydi... Fotoğrafın netliğinin olmaması bile buna örnek olaiblir:D Rafların yarısı boş kuyruklar soyunma kabinlerine kadar uzuyordu içeri girmemle çıkmam bir oldu, insanın alası varsada bu ortamı görünce hızla bütün şevki kaçıyor:)


In Massimo Dutti, people likes crazy. All shelves were empty and there is a very loooong queue for payment.



Bugün aklımda kalan iki parça ise bunlar. Sağdaki elbise polo garage'dan daha önceki fiyatı 75 milyon diye hatrlıyorum, bugün ise üstündeki etiket 165 100 yazıyordu. Tek beden kalmıştı, denedim, bizimkiler çok dar oldu dedi, fiyat mevzusunada aklım takılmıştı zaten tamam kalsın almıyım dedim:)
Yanlış olmasın haa ben kilolu degilim elbise çok dar:p
Şimdi fotoğraflara bakınca katılıyorum onlara, spora başlanmalı:)

İkinci parça ise soldaki Mango'ya ait parça güzeldi evet ama o içsesimin ohoo kalıba bak çok basit sen bunu yaparsın nidaları yüzünden maalesef alamadım:)


This two garment was stick in my mind. the garment in right side is too tight for me. and the garment in left ,I really like it but my inner voice said "The pattern is so basic you can do it don't buy don't buy":)

Eee sizler neler aldınız indirimlerden mesajlarınızı bekliyorum:)

What did you buy in sales I am waiting your messages:)