29 Ocak 2011 Cumartesi

83.Oscar töreni ve favorilerim:)

 Warner Bros

83.Oscar töreni adayları açıklandı.Benim favorim tabiki inception. Rüyalarla haşır neşir olmayı seven biri olarak kendimden de pek çok parça bularak keyifle izlediğim bu film için hala bir ton komplo teorisinin ortalıklarda dolaşmanasını bile ben hala bir başarı olarak görüyorum.
Filmi izleyenler için anlamlı olcak bu  bi kaç teoriyi sizinle paylaşmak istersem eğer.

Spoiler (hep yapmak istemişimdir:p)

Cobb yusuf'un dükkana gittiğinde ilacı denemek için uykuya dalışından sonra kalktığında totemini çeviremiyor ve filmin ondan sonrasında da sonuna kadar hiç çevirmemiş oluyor. yani bir ihtimal daha ki yusuf'un dükkana gelene kadar herşey gerçek, orada uykuya daldıktan sonraki izlenilenlerin hepsi cobb'un rüyası olabilir.Zaten mimarlık ögrencisi kızı yetiştirirken kıza anlattığı pek çok şeyi yaşaması da buna örnek gösterilebilir. Birden bire peline düşen adamlar, bi bara girdiginde dikkatlerin onun üzerine yogunlaşması, iki duvar arasında sıkışıyomuş gibi kalması gibi olaylar rüya olabiliceği görüşünü pekiştiren etmenler:) Bu durumda filmde tamemen Cobb abimizin kendi en derinliklerine inerek vicdanını rahatlatma çabasından oluşuyor.

İkinci bir düşünce tarzıda bunu yalanlar nitelikte. Bu sefer olay çocukların üzerine gidilerek çözülmeye çalışılıyor ; Filmin sonundaki casting listesinde Çocukların iki yaş büyük halleri için başka kişilerin isimleri var.Yani son sahnede çocuklar başka, buda Cobb'un kendi çocuklarının 2 yaş büyük hallerini rüyasında yaratamayacgına göre filmin rüya degil gerçeklik oldugunu bize göstermiş oluyor diye düşünebiliriz.

Benim aklımı kurcalayan başka bi soru ise Cobb'un kullandıgı totemin Mal'a ait olması, bu ayrıntıyı göze alırsak izledigimiz her şey Mal'ın rüyasından ibarette olaibilir bence:)

Spolier

8 dalda Oscar'a aday gösterilen bu film bana göre en iyi film, en iyi senaryo, en iyi görüntü yönetmenliği,en iyi orjinal senaryo ve Hans Zimmer'ın o müthiş müzikleriyle en iyi müzik ödüllerini alabilrmiş gibi geliyor.
Tabi aranızda bana katılmayanla olabilir, annem ve babamın bizzat filmi izlerken uyuduklarını, çiğdem çitlediklerini, bütün ayrıntılarını kaçırdıklarını, ertesi günlerdeydi neydi o rüyalı müyalı film dediklerini düşünürsem eğer...:D

Altın Küre'den önce sorsanız Facebook social network filmine hiç şans tanımazdım ancak şimdi bu film ne yapar bilinmez demekle yetiniyorum. Diger bir filmde Alice in Wonderland kuşkusuz o da hakettiği en iyi kostüm ve makyaj dalında ki ödülleri toplayacaktır bence:)

Bu arada Oscar öncesi dağıtılan ve yılın en kötülerinin seçildiği Razzie ödüllerinin adayları da belli olmuş: 'Sex and the City 2, 'Twilight' ve 'Son Hava Bükücü' en güçlü adaylarmış. Son Hava Bükücü filmine binbir hevesle Kanyon'da gitmiştik, filmin yaklaşık 4/3 ünde gözümüzden gözlüklerimizi çıkarıp izlemiş, çıkışta da verdiğimiz paraya yazıklar olsun demiştik... Razzie umarım bizim hıncımızı alır diyerek bu yazımıda noktalıyorum:D

PS:Birkaç günlüğüne yazlığa gidip kuzinede nostaljik kestane pişirip gelicem:D

28 Ocak 2011 Cuma

Bayblon'a +24 yaş sınırı

Daha öncede dedigim gibi size herzman moda'dan güzel şeylerden bahsedecek değilim elbet, ülkemizde olup biten şeylere sessiz kalmam beklenemez değil mi?
Şimdi bu ibarede ne böyle demeyin, iyi bakın ki gözünüz alışsın... Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun alkollü içkilerle ilgili son düzenlemesinden sonra sık sık karşılaşacağız çünkü bu ibareyle.
Düzenlemeden sonra ilk düzenleme İstanbul Bayblon mekanına geldi kendileri yaptıkları açıklamayla 24 yaşın üstündekilere hizmete devam edeceklerini belirttiler, buyrun bu da açıklama...


Değerli Babylon takipçileri,


Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun alkollü içkilerle ilgili son düzenlemesini takiben bazı önlemler almak zorunda kaldık. Yönetmelik uygulamaları netleşinceye kadar alkollü içecek markalarının destek verdiği etkinliklerde Babylon’a yalnızca 24 yaş üzerindeki takipçilerimizi alabileceğiz. Uygulama 28 Ocak Cuma akşamı Oldies But Goldies partisiyle başlayacak. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı gerçekleştirmek zorunda kaldığımız bu uygulama için 24 yaş altındaki takipçilerimizle üzüntümüzü paylaşıyor, bizi anlayışla karşılamalarını rica ediyoruz.


SIKÇA SORULAN SORULAR


24 yaş uygulaması hangi etkinliklerde geçerli?
Uygulama sadece alkollü içecek markalarının destek verdiği etkinlikler için geçerli. Bu etkinlikler tüm poster, flyer ve web/sosyal medya mecralarımızda ‘24+’ ibaresiyle duyurulacaktır. Diğer etkinliklerde ise 18 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir.


24 yaşındayım, uygulamadan etkilenir miyim?
‘24+’ ibareli etkinliklerde, etkinlik tarihi itibariyle 24 yaşını doldurmuş olan herkes etkinliğe katılabilir.


24 yaşından küçüğüm, daha önce satın almış olduğum bilet(ler) ne olacak?
‘24+’ ibaresiyle açıklanacak etkinliklere bilet almış olanlar, etkinlik tarihi itibariyle 24 yaşını doldurmamış olacaklarsa biletlerini iade edebilir veya değiştirebilirler.


Biletinizi Biletix’den aldıysanız Biletix gişelerine, Babylon’dan aldıysanız Babylon gişesine satın alma tarihinden itibaren 6 ay içerisinde iade etmelisiniz.


Biletinizi değiştirmek istiyorsanız 0212 292 73 68 numaralı telefonu arayarak ‘24+’ uygulama kapsamına girmeyen bir etkinlik için rezervasyon yaptırmalısınız. Söz konusu etkinliğin bilet bedeli, değiştirmek istediğiniz bilet bedelinden yüksek olamaz.


Biletleri satışta olup ‘24+’ uygulama kapsamına giren etkinlikler:


28 Ocak 2011 - Oldies But Goldies
29 Ocak 2011 - Naim Dilmener ve Sarp Dakni ile 45’likler Konuk Sanatçı: Zeliha Sunal
4 Şubat 2011 - Shantel 13 Years of Anarchy and Romance Dj Set
6-8 Şubat 2011 - Hindi Zahra
18 Şubat 2011 - Pantha Du Prince
19 Şubat 2011 - Naim Dilmener ve Sarp Dakni ile 45’likler Konuk Sanatçı: Tülay Özer
26 Şubat 2011 - Oldies But Goldies
18 Mart 2011 - Shantel 13 Years of Anarchy and Romance Dj Set
20-21 Nisan 2011 - Eddie Palmieri

Pek çok ortamda yapılan yasaklara karşı Biz nasıl olsa her türlü yasağı deleriz!!İnternetteki siteleri engellesinler proxyden gireriz diyen kafalar şimdide içki yasağı koysunlar evimizde içeriz derler herhalde...

27 Ocak 2011 Perşembe

Kürk'e bakış

Son zamanların en hararetli geçen muhabbetlerinden biri de kürk. Bendeniz de sokakta gencinden yaşlısından pek çok kişinin üzerinde kürk görüyorum bazısı gerçek bazısı sahte... Benim için pekte farketmiyo açıkçası, görüntüleri aynı sonuçta, benim hiç hoşuma gitmiyor.. PETA'cı değilim, ama kürkü sevmiyorum hoşlanmıyorum işte...
Selin İmer kürklü fotoğrafını eleştiren bir köşe yazarına "alamıyorum param yetmiyor şuna desene demiş" hatta, güldüm:)
Şimdi sizle bu mevzuyu iki farklı gözle inceleyen iki mezuniyet projesi paylaşacağım..İki tasarımcımızda London College mezunu..
İlki Natalie Rae




 Projesinin gelişim aşamasında Ryan Berkley'in antropomorfik çizimlerinden etkilenmiş. Projenin başından beri sürdürülebilirlik konusu üzerinde de çalışmış. Hem kalıp aşamasında daha az kumaş hem finale kadar dönemde çoko az miktarda kağıt sarfiyatı yapmaya çalışmış:)
Koleksiyonunda kürk yerine başka ne tür bir malzeme kullanabileceğini düşündüğünde yaptığı staj döneminden de etkilenerek, kumaş üzerine "nakış" işlemeyi düşünmüş. Sonunda da böyle güzel tasarımlar ortaya çıkmış...







İkinci isim ise Merve Tuna
Koleksiyonun ismi roadkill down the runway.
Türkçeye tam çevirmek zor ancak yollarda ölen hayvanlara bir gönderme oldugunu söyleyebilirim size..

Koleksiyonu bazıları tarafından çok zekici bulunmuş, bazıları için ise korkunç derecede rahatsız...





Okulda:)

Daha önce portre olarak fotoğrafını paylaşmıştım şimdi boydan bir foto geliyor:)

Çanta: buldumbuldum.com
Ayakkabı: OXS
Ceket: Stradivarious
T-shirt:Pull&Bear
Gömlek:Babamın

26 Ocak 2011 Çarşamba

DOT

Dönem sonu final proje katalog çekimim:)



 Bu cape'in uç kısmında braille alfabesiyle "gerçek elinizde" yazıyor.Bizlerin sadece süs detayı olarak algılayabilecegi bu ayrıntı sadece görme engelli kişiler tarafından algılanabilir bir detay.






Photography: Utku Atalay
Model:Ezgi Güngör
Designs:İdil Aktıhanoğlu

DOT
...
Dot refers as a end of a perioud time normally. But in blindness it signify a new begining.

NOKTA

Nokta demek bizim için birşeylerin sonunu ifade ederken, görme engelli insanlar için nokta; umut dolu bir başlangıçtır.

Virtual reality in your hand...
 
Çekim arkası ve ayrıntılarınıda da diger bi postta anlatayım:)

25 Ocak 2011 Salı

Koreografi Dersi

Finaller başlamadan okulumuzda koreografi dersi veren Başak Gürsoy hocamızın dersinden final defilesini yaptı arkadaşlar benimde iki kombinimin çıktığı defilede tüm organizasyon ögrencilere aitti. Dersi almama rağmen o akşam defileye çıkan 22 kız mankenin makyajlarıda benim elimden çıktı. Becerebildim mi bilmiyorum ama oldu işte:)
Bu arada tırnağımda ki ojeyi o gün çok soran oldu markası ; Clarie's
Sahneye çıkan kombinlerimden biri de buydu. kot ceketle taytın arasında gördüğünüz parça içine başka birisinin yaptığı tişört, onu neden giydirmişler bilmiyorum açıkçası . Bu kombinin çekimini yapmıştım daha önce final katalogu için bi ara sizinle onu ad paylaşıyım ne kadar farklı durdugunu göreceksiniz:)



 Bu kıyafet defne ağacı ve hikayesinden esinlenerek geçen sene mezun olan bi arkadaş tarafından yapılmıştı.

Defile sonrası hatıra fotoğrafı:)

Venus Williams çıplak mı?

Venus Williams'ın dün Avustralya açık tenis turnuvasında giydiği bu kıyafetini gördüğümde ilk tepkim noluyoorr? oldu.
Ama sonrasında anladım ki olay tamamen göz aldanmasından ibaretmiş

Tasarım hocalarımızın ısrarla kullanmamızı istedi anahtar kelimelerde "ilizyon"un şu ana kadarki gördüğüm en inanılmaz kullanımı olarak bi kenara yazıyorum:) Maç ne oldu diye merak eden varsa ; tabiki kazandı:)

Not: Düzeltme için teşekkürler anonim:)