26 Şubat 2011 Cumartesi

John Galliano vs. Dior



John Galliano Marais’de bir gece kulubünde Yahudi ve asyalı çifte ırkçı küfürler ettiği gerekçesiyle Fransız polisi tarafından tutuklandı. 1996 yılında Christian Dior’un baş tasarımcısı olan Galliano'nun tutuklanmasıyla ilgili açıklama yapan Dior Moda Evi “Dior, ırkçılık ve ayrımcılığa sıfır hoşgörü politikası gereği aldığı kararla John Galliano’nun şirketle olan ilişkisini askıya almıştır” dedi. Önümüzdeki günlerde de Galliano olayla ilgili mahkemeye çıkacakmış...

25 Şubat 2011 Cuma

Bora Aksu Backstage

Bütün gece oturmuş eski kayıtları düzenlerken, Bora Aksu'nun geçen seneki İFW backstage'inin fotoğraflarını sizle paylaşmadığımı farkettim. Defile fotoğraflarından farklı olarak Backstage fotoğrafları her daim canlı canlı kalır bana göre, o yüzden geçte olsa şimdi paylaşmak istiyorum sizlerle.:)








 Modellerin yıllar geçse de geçmeyen, şu heyecanları yok muu :)





 Anna!

Ben Moda



Gelişen teknolojiye hepimiz son hızla ayak uydurmaya çalışıyoruz. İphone kullanmasam da,  ne kadar popüler olduğu gözle görülür bir gerçek. İbrahim Kocaalioğlu'nun yazdığı uygulama ile artık kolayca blogları iphone ve ipadinizden takip edebileceksiniz. Blogların yanı sıra markaların ve tasarımcıların da yer aldığı bu uygulama sayesinde artık benim de blogumu kolayca takip edebileceksiniz :)


Ben Moda iPhone Uygulamasını indirmek için tıklayın.. 

Son olarak sevgili Coco'nun o güzel sözünü hatırlayalım;

"I don't do fashion, I am fashion"

24 Şubat 2011 Perşembe

Halston @NY





Halston New York'ta çok değişik bir sunum gerçekleştirdi. İlk bakışta anlaşılmasada modeller belli bir sırayla pozisyonlandırılmışlardı. Siyahi modeller orta kısımda, Asyalı modeller onların arkadasında ve beyaz modeller ise en öndeydi. Halstonun defile dışında bu şekildeki bir sunum yaparak, insanların; tasarımları, dokuları, kumaşları ve her türlü ayrıntıyı daha yakından incelemesine olanak verdi. Açıkçası çok büyük bir cesaret bir tasarımcı için böylesine bir sunum tarzı. 13 Haziranda mezuniyet defilem var bakalım bizim koreografımız nasıl bir sunum hazırlayacak, merak içindeyim:)

21 Şubat 2011 Pazartesi

RCR Modus Vivendi











RCR 1999 yılında iki girişimci Metin Öztürk ve İsmail Karatarla tarafından kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana sektördeki gelişmelerin aksine ihracata ağırlık vererek yaklaşık 15 ülkede ürünlerini satışa sunuyor. Yukarıdaki fotoğraflar Uğurhan Akdeniz Ajansın düzenlediği İzmir Model Akademi yarışmasından. Erkek modeller RCR'nin son koleksiyonuyla podyumdaydı. Yarışmadan geriye kalan fotoğraflarıda başka bi zaman paylaşırım:)

20 Şubat 2011 Pazar

70lerden günümüze alıntı?!


(from simplicity sewing book 1969)


 2011 Mango

1969 yılına ait bir dikiş kitabından bu elbisenin deseni tanıdık geliyor mu sizlerede? Hani Mangoyu kediler basmıştı..