14 Temmuz 2011 Perşembe

Airbone

Biraz geçte olsa bahsetmeden geçemeyeceğim bir parfüm;
İsmi Airbone
Hussein Chalayan'nın Yaz döneminde piyasaya sürdüğü bu parfümün kutu tasarımından anlayabileceğiniz gibi, hala etkisinden kurtulamadığı kıbrısın izleri var.


İçeriğinde Limon, bergamot, ardıç, misk ve sedir ağacı bulunan bu unisex parfümün Hussein Chalayan'nın moda alanındaki vurucu etkisini sürdürebilecek mi gerçekten merak ediyorum:)

Photo:.fashion-stylist

Bilmeyenler yada unutanlar için hatırlatma niteliğinde olsun;
İlkbahar / Yaz 2004 koleksiyonuna ait bu parçada Chalayan, memleketi Kıbrıs'ı ortaya çıkaran tarihsel göç yollarını izleyerek geçmiş ile şimdiki zamanın bir araya gelebileceğini gösterir. Genetik antropolojiyi mekanda ve zamanda gerçekleşen etnik göçleri belirlemede anahtar olarak kullanılır. Giysiler geçmiş ile şimdiyi birleştiren tılsımlardır.

With 2004 Spring Summer collection, Chalayan wants to show a potential connection between the past and present. By tracing the historical migratory routes which have formed his homeland of Cyprus. The garments can be viewed as archaeological talismans which unite the past and the present.

12 Temmuz 2011 Salı

Sperry

Kışın botlardan vazgeçmeyen yazında sandaletlerle rahat olmayan biri olarak daha farklı çözüm arayışlarım her mevsim sürer, geçen Ege Park bornova outletteyken süper bi marka keşfettim. Hem erkek ayakkabılarına hem bayan ayakkabılarına tam anlamıyla bayıldım. renk ve desen çeşitliğiyle herkeze uyacak bi modeli vardır eminim :)





Örneğin bu ayakkabı beyaz pullu:)